Nieuws Limburg “Triatleten: dat zijn echte beesten!”

“Triatleten: dat zijn echte beesten!”

“Triatleten: dat zijn echte beesten!”

In onze maandelijkse rubriek Out of Office gunt een Limburgse bedrijfsleider ons een blik achter de schermen. Aan de hand van 12 korte vragen, geeft Paul Roosen (Ramenhuis) enkele geheimen prijs…

1. Voor een etentje in welk restaurant zou je een afspraak durven verzetten?
“Op dit moment voor zowat alle restaurants. Nee, als ik er echt eentje zou moeten uitkiezen is het wel La Butte aux Bois. Dit is samen met De Slagmolen het beste van Limburg! Grote klasse!”

2. Waar ga je bewust iets kopen omdat het aanbod ‘Made in Limburg’ is?
“Voor de meeste zaken. Ik koop bewust zo veel mogelijk lokaal, en heb er ook geen probleem mee om ietsje meer te betalen in een lokale winkel of handel, dan goedkoper online te bestellen. Dat geldt ook zo voor onze leveranciers. Ook hier een bewuste keuze. Onze klanten wonen immers niet in Polen of China, wel in Limburg. Ik stel wel vast dat handelaars het steeds moeilijker hebben om voorraad aan te houden. Het is niet normaal dat je voor een bepaald elektrisch toestel in een speciaalzaak 8 à 10 weken moet wachten en ditzelfde toestel online kan aankopen en 1 dag later thuis geleverd krijg. Dan is er iets mis in onze economie. Ik hou mijn hart dan ook vast voor de klassieke retail in België, die toch een stuk de digitale trein aan het missen is.”

3. Als je niet naar het budget moet kijken, welke auto staat dan in je garage?

“Mijn huidige hybride SUV mag blijven staan. Al kijk ik wel uit naar wat de Duitse merken de komende jaren van volledig elektrische wagens op de markt gaan brengen.”

4. Op welke leeftijd wil je het roer van je onderneming doorgeven?
“Ik werk graag en moet nog 50 worden, dus ik heb hier nog niet echt over nagedacht. Ik stel wel vast dat heel veel mensen alsmaar vroeger willen stoppen met werken maar niet bereid zijn de financiële consequenties hiervan te dragen. Ik schrik dan ook als ik mensen tegenkom van 55 jaar, die me zeggen, volgend jaar ga ik op (vervroegd) pensioen. Ik vrees dat dit op termijn niet betaalbaar gaat zijn. Voor mij mag het nog even doorgaan!”

5. Aan welke huishoudelijke taak heb je een absolute bloedhekel?
“Stofzuigen.”

6. Met welke Limburgse ondernemer (M/V) zou je een Blind Date (Bizz) wel zien zitten?
“Pieter Vansyngel, de immer bescheiden CEO van Youston.”

7. Op welke sportprestatie ben je stiekem jaloers?
“Alles wat met uithouding te maken heeft. Triatleten bijvoorbeeld. Dat zijn toch echte beesten! Als je die controle over je lichaam hebt en het karakter om zo’n wedstrijd vol te maken: hoedje af!”

8. Over welk onderwerp zou je een boze lezersbrief naar een krant durven sturen?
“Ik ben niet zo’n boze-lezers-brief-schrijver. Vaak hoor je maar 1 klok luiden, hé. Ik hou meer van het debat, waarin mensen die het niet eens zijn met elkaar, met wederzijds respect hun betoog houden. De consument die zich door een bedrijf of winkel gepakt voelt of de burger die zich door de overheid benadeeld voelt, en dit zo nodig via de krant of social media (erger nog) moet wereldkundig maken, verzandt nogal snel in platitudes en grof taalgebruik. Vooral vanachter de PC zijn er nogal wat helden op dat vlak. Niet mijn stijl. Ik heb de afgelopen jaren vooral geleerd dat elk verhaal 2 kanten heeft. Altijd.”

9. Hoeveel % bedraagt de kans dat je ooit op een verkiezingslijst zult belanden?
“Deze kans is zeer gering. Ik ben altijd zeer geïnteresseerd geweest in politiek. Zoals zovelen heb ik helaas de afgelopen jaren een zeer zuur gevoel bij wat onze politici allemaal doen (of net niet doen). Het echte staatsmanschap is een beetje verdwenen. Het wordt allemaal zeer hard, grofgebekt en ruw gespeeld, wat dat betreft is politiek een weerspiegeling van de maatschappij. Ik stel verder vast dat het gesjoemel niet ophoudt, en de postjespakkerij evenmin. Ik vind het mijn plicht om te gaan stemmen (ik zie meer en meer mensen afhaken ondanks de stemplicht), maar heb het steeds moeilijker om een juiste keuze te maken.”

10. Waar mag het vakantiehuis staan dat de Nationale Loterij je cadeau wil doen?

“Tegen een bergheuvel met zicht op zee, aan de zoutmijnen van Ses Salinas, op het magische eiland Ibiza. Ik kom er nu al 30 jaar, hoog tijd voor een vaste stek! Het zal wel de grote pot moeten zijn!😉”

11. Met welk zelfgemaakt gerecht durf jij je inschrijven voor een kookwedstrijd?
“Volgens mijn 2 dochters is mijn risotto een grote kanshebber in wedstrijden. Ik kook graag en ben wat van alle markten thuis, mede dankzij de begeleiding van mijn echtgenote Fabienne (Custers) die een fantastische chef-kok is. Ja, ik ben de sous-chef in huis.”

12. Wie krijgt zeker een vermelding in je speech als je de Nobelprijs voor Economie wint?
“Diezelfde Fabienne Custers omdat ze steeds in me geloofd heeft, en nog altijd, en mij steunt in alles wat ik doe. Mijn ouders omdat ze me gevormd hebben tot de persoon die ik vandaag ben. Daar ben ik ze erg dankbaar voor. En mijn dochters: omdat ze me jong van geest houden.”

Reageer op dit bericht

Reacties

Rita D. 2021-02-23 18:42:55

Hoe mooi is dat!!!!!!

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.