TriEco en Creando verhuizen beiden naar Houthalen

De plaatser van zonnepanelen TriEco en het organisatie-adviesbureau Creando kondigen beiden hun verhuizing naar Houthalen-Helchteren aan.

TriEco, tot dusver vooral gekend als aannemer en onderhoudsfirma van zonne-installaties, neemt zijn intrek in GreenVille, het centrum in de voormalige mijngebouwen, dat sinds de opening eind 2012 bedrijven uit de cleantech groepeert. TriEco zoekt op de nieuwe werkplek de kruisbestuiving met andere organisaties die actief zijn in de groene energie. "Als engineering en installatiebedrijf zijn we steeds op zoek naar innovaties," zegt gedelegeerd bestuurder Marc De Mey. "In deze economisch uitdagende tijden willen we graag ook eigen producten naar voor schuiven. Zo werken we aan een zonnecontainer als vervanging van elektrogeengroepen op mobiele bouwplaatsen. We willen ook ons businessmodel verruimen door in te zetten op het zelf exploiteren van grote zonnesystemen, crowd funding en derdebetalersystemen. GreenVille is daar de ideale broedplaats voor."

wim vanderstraeten
Nieuwe werken

En ook Creando maakt de overstap naar Houthalen-Helchteren. "We nemen onze intrek in het NAC, waar we eerder advies mochten geven over de functionele indeling van de ruimten, zodat de mensen hier met plezier komen werken," zegt zaakvoerder Wim Vanderstraeten. "Als meest ecologische kantoorgebouw, past het NAC perfect bij onze positionering. Aangezien het onze core business is om 'het nieuwe werken' bij anderen te introduceren, is het niet meer dan normaal dat we zelf investeren in nieuwe werkvormen." Creando vindt de keuze ook een manier van maatschappelijk engagement. "Het gemeentebestuur heeft overheidsmiddelen gebruikt om onze prestaties voor het NAC te vergoeden. Door nu zelf diensten af te nemen van het dienstencentrum kan Creando iets teruggeven aan die lokale gemeenschap."