Nieuws Limburg Triest record: aantal faillissementen in horeca

Triest record: aantal faillissementen in horeca

Triest record: aantal faillissementen in horeca

Eerst het goede nieuws: Limburg is absoluut koploper in België wat de vermindering van het aantal faillissementen betreft. De eerste 2 maanden van 2020 gingen er maar liefst 30% minder ondernemingen failliet dan in 2019. Elders in het land is de situatie omgekeerd. Vooral in Wallonië, de horeca en de garagesector vallen er zware klappen, zo blijkt uit cijfers van Graydon Belgium.

De Limburgse bedrijven doen het goed. Met 44% minder faillissementen in februari en 30% over het hele jaar, doen we veel beter dan alle andere provincies. Alleen in Oost-Vlaanderen is er ook een daling vastgesteld, op andere plaatsen stijgt het aantal spectaculair. In het arrondissement Tongeren (met o.a. Genk, Maasmechelen, Bilzen, Riemst,…) wordt zelfs een laagterecord van de afgelopen 10 jaar genoteerd.

Horeca
Tot daar het goede nieuws, want eens buiten de provinciegrenzen, krijgen we een andere verhaal. Sectoren die het erg slecht doen, zijn de garages (+56%) en de horeca (+9%). Die laatste categorie breekt qua absolute aantallen een triest record: nooit eerder gingen er zoveel horeca-bedrijven failliet…

Wallonië
Als we naar de cijfers van het hele land kijken, gingen er dit jaar al bijna 2.000 ondernemingen failliet. Het toenemende percentage ten opzichte van vorig jaar (+2,59%) is vooral te wijten aan het Waals Gewest, waar bijna 20% meer ondernemingen op de fles gingen. In Namen (+45%) en Henegouwen (+23%) is de teloorgang het meest uitgesproken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.