Nieuws Limburg TriFinance verzekert de juiste medewerker op juiste plaats

TriFinance verzekert de juiste medewerker op juiste plaats

TriFinance verzekert de juiste medewerker op juiste plaats

Het werven en inzetten van financial professionals evolueert: ze kiezen vaker zelf hun werkgever dan omgekeerd en digitalisering verandert hun jobinhoud en vereiste skills. Bedrijven moeten zich daarvan bewust zijn. “Een werknemer wil zich ontplooien en zoekt voldoening in de job, een werkgever wil dan weer het juiste profiel op de juiste plaats. TriFinance brengt beiden samen”,  verduidelijkt Hanne Hellemans van TriFinance Limburg.

Om de kwaliteiten en voorkeuren van finance professionals beter te kennen, ontwikkelde TriFinance de ‘TriFinance Development & Assessment tools’: een set van online scans en face-to-face assessments om een finance team door te lichten, ontwikkelingsnoden in kaart te brengen en de zoektocht naar een nieuwe vaste medewerker tot een goed einde te brengen.

De online scans meten objectief vakinhoudelijke kennis, terwijl de assessments dieper ingaan op menselijke aspecten en soft skills. Bovendien bestaan de scans in twee soorten: de ene onderzoekt denkkracht, de andere operationele inzetbaarheid. De tools vormen een betrouwbare benchmark bij zowel het werven van nieuwe medewerkers als het detecteren van opleidings- en ontwikkelingsnoden binnen de organisatie.

TriFinance werkt hiervoor samen met Paul Kramer, oprichter van ‘businesscontroller.nu’. “Duizenden scans leerden ons dat de kwaliteit van medewerkers in hun rol soms te wensen overlaat, maar dat ze ook over heel wat verborgen talenten beschikken. Dat levert enkel maar voordelen op bij een eventueel gesprek met de medewerker”, weet Kramer.

Een gemotiveerde medewerker is er twee waard

De online scans sluiten naadloos aan bij de aanpak van TriFinance, gefocust op de groei van zowel haar Project Consultants als de kandidaten waarmee ze samenwerkt in werving- en selectietrajecten bij klanten.

“TriFinance heeft een heel arsenaal tools ontwikkeld om de carrière van de finance professionals te boosten. Dit is een perfecte aanvulling”, zegt business manager bij TriFinance Wouter Vanlee. “Wanneer mensen gemotiveerd zijn, omdat een project of job helemaal past in hun persoonlijke groei, zullen ze zichzelf immers overstijgen.”

De juiste persoon op de juiste plaats

Roland Wijnants, finance director bij Dentsply Implants, deed de Controller Scan: “Zo’n test is een date met jezelf. Je leert jezelf beter kennen. Ik voelde mij nadien bekwaam en gesterkt om extra financiële verantwoordelijkheden aan te nemen.”

Ook de medewerkers van Dentsply Implants zullen de test afleggen. Het Hasseltse bedrijf is momenteel accounting en controlling van elkaar aan het scheiden en om dat te kunnen doen, is een overzicht van ieders kwaliteiten belangrijk. “De TriFinance Development & Assessment tools dienen als hefboom om betere beslissingen te maken en creëert een win-win voor medewerker en bedrijf”, besluit Wijnants.

Laat je gegevens achter via wouter.vanlee@trifinance.be en ontvang je gratis scan.

TriFinance biedt als internationale speler operationele ondersteuning en pragmatische adviesverlening aan finance, ICT en aanverwante afdelingen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Meest gelezen in deze regio