Nieuws Limburg Tripan maakt eigen stroom met windmolens

Tripan maakt eigen stroom met windmolens

Tripan maakt eigen stroom met windmolens

De fabrikant van prefab betonelementen Tripan in Dilsen-Stokkem heeft goede vooruitzichten. “Na een stagnatie van de omzet in de voorbije 3 jaar (telkens rond 11 miljoen euro) hebben we de ambitie om de komende 5 jaar opnieuw te groeien,” zegt manager Frans Bleeser, die zelf destijds Tripan heeft opgericht en uitgebouwd. Ook nu de onderneming behoort tot de grote bouwgroep Willy Naessens, worden de koers en filosofie van de bedrijfsleider gehandhaafd. “Iedere dag met de voeten op de grond zo goed mogelijk werk leveren,” zegt hij. “Dat houdt ook in dat we voortdurend moeten inspelen op veranderingen in de markt. Innovatieve toepassingen ontwikkelen, die tegemoet komen aan nieuwe, strenge eisen. Bijvoorbeeld op vlak van brandveiligheid of isolatiewaarde.”

Windmolens
De groei van Tripan gaat gepaard met bouwplannen. “We gaan een fabriekshal bijzetten en willen de komende 5 jaar telkens 10 procent groter worden,” aldus nog Frans Bleeser. “Aan het kanaal komt er ook een nieuwe laadkade.” Opmerkelijk is bovendien dat Tripan zijn eigen stroom gaat produceren. “De vergunning voor de bouw van 2 windmolens is zopas aangekomen. In september of oktober hopen we hiermee van start te kunnen gaan.”

De Dilsense burgemeester Lydia Peeters is blij met de windmolens bij Tripan. “Het zijn de eerste in onze gemeente. Een belangrijk signaal dat wij zowel ecologie als economie erg genegen zijn,” zegt ze. “We hebben als gemeentebestuur het hele vergunningstraject voor Tripan ondersteund. Als er één plaats is waar deze windmolens op hun plaats zijn, is het wel in dit industriegebied aan het kanaal,” besluit de fiere burgemeester.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.