Nieuws Limburg Stories Trippaers Transport start den travaux
Limburg

Trippaers Transport start den travaux

Familiebedrijf Trippaers Transport in Genk neemt een belangrijke stap naar een duurzame groei. “We breiden uit met de aankoop van een stuk industriegrond, we vergroten en vergroenen ons wagenpark, en plaatsen zonnepanelen op het bestaande warehouse”, zegt bedrijfsleider Jorg Trippaers.

Toen vader Pierre Trippaers in 1986 -eerder bij toeval- 3 aftandse trucks kocht en moeder daardoor moest wachten op haar nieuwe keuken, had hij geen idee dat dit het begin zou zijn van een bloeiend transportbedrijf. Ook had hij nooit durven dromen dat de tweede generatie het bedrijf zou overnemen en verder zou uitbouwen. Het was na een leerrijke periode als trainee bij collega-vervoerder dat Jorg in 2008 bij het familiebedrijf terechtkwam. Twee jaar later zette Pierre een stapje opzij en nam de tweede generatie het stuur in handen. En zo is 36 jaar na de oprichting, de ‘uit de hand gelopen hobby’ van Pierre Trippaers uitgegroeid tot een ervaren, professioneel middelgroot bedrijf, waar nog steeds dezelfde familiale waarden als bij de opstart centraal staan.

“Het zijn die diepgewortelde waarden die ons uniek maken in de sector”, zegt Jorg Tippaers. “We zijn klein genoeg om persoonlijk te zijn en tegelijk groot genoeg om flexibel te zijn. Dat laat ons toe om te groeien. Dit jaar nemen we een belangrijke stap door de uitbreiding van onze locatie in Genk. We hebben daarvoor een stuk industriegrond gekocht, dat zal worden ingericht om de toegenomen activiteiten ruimte te geven. Daarnaast zullen we ons wagenpark vergroten en vergroenen. Duurzaamheid drukken we tevens uit door zonnepanelen te leggen op onze bestaande magazijnen. Het is onze manier om strategisch te bouwen aan een duurzame toekomst van Trippaers Transport. We bestaan nu 36 jaar en willen daar graag nog vele decennia aan toevoegen…”