Nieuws Limburg Trixxo is getalm beu en belooft opslag

Trixxo is getalm beu en belooft opslag

Trixxo is getalm beu en belooft opslag

Dienstenchequebedrijf Trixxo gaat zijn 9.000 huishoudhulpen een loonsverhoging van 0,4 procent toekennen. “De discussie over loonsverhoging in de sector ligt al twee jaar op tafel maar liep telkens spaak, onder meer door de stugge houding van de vakbonden”, aldus Louise Arimont, Operationeel Directeur van de afdeling. “Wij gaan nu op eigen houtje de impasse voor onze medewerkers doorbreken.”

“Tot nu toe geraakten onze werkgeversvertegenwoordigers en de vakbonden het niet eens over die verhoging,” aldus Louise Arimont. “Wij wachten niet meer en willen dat de malaise, die al twee jaar duurt, stopt. Door de aanhoudende discussie worden 150.000 mensen al twee jaar gegijzeld. Wij gaan deze patstelling op eigen kracht doorbreken en willen dat onze huishoudhulpen meer gaan verdienen. Wij gaan dat als bedrijf uiteraard ook zelf betalen, ook al vraagt dit van ons een zeer grote inspanning.”

Trixxo Dienstencheques heeft het standpunt aan de ondernemingsraad voorgelegd. “Onze eigen vakbondsvertegenwoordigers waren verrast en gaan het voorstel nu bekijken. Onze mensen zitten op hun tandvlees en wij willen hen de hand reiken. We nemen daarmee onze verantwoordelijkheid op in een tijd waarin de financiële druk op veel gezinnen stilaan onhoudbaar wordt. We zijn nu al de beste betaler in de sector en doen er met deze loonsverhoging nog een schepje bovenop. Voor ons was het als bedrijf zeer frustrerend om vast te stellen dat onze werknemers en met name hun vakbondsvertegenwoordigers de indruk hadden dat wij de loonsverhoging tegenhielden. We zijn ons bewust dat we hierin een unieke houding in aannemen, maar we hebben altijd gezegd dat we in eerste instantie bekommerd zijn om het welzijn van onze medewerkers,” besluit Louise Arimont.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.