Nieuws Limburg Trixxo neemt sectorgenoot Staffing over

Trixxo neemt sectorgenoot Staffing over

Trixxo neemt sectorgenoot Staffing over

Trixxo Jobs, de afdeling voor uitzendarbeid binnen de Trixxo-groep van ondernemer Luc Jeurissen, heeft in Beringen het hr-dienstenbedrijf Staffing overgenomen. De verkopers, Wim Van Cauter en Ilona Stieners blijven aan boord, en krijgen van de overnemer de opdracht om over 3 jaar de omzet van 26 miljoen te verdubbelen.

Staffing opereerde sinds de opstart door Matty Zadnikar en François Van Bever onder de naam Z-Staffing (Z-Group). Het bedrijf specialiseert zich in het uitzenden van veiligheidspersoneel, dat intern wordt opgeleid. Heel wat chemische en industriële klanten in clusters rond Tessenderlo, Antwerpen of Geleen doen een beroep op deze specifieke profielen. Er is ook een afdeling voor andere uitzendkrachten, dienstencheques en voor hr-interimmanagers, die bij klanten worden geplaatst.

In 2016 werd de onderneming omgedoopt tot Staffing, na een management-buy-out door het duo Wim Van Cauter en Ilona Stieners. Zij ontvouwden meteen ambitieuze uitbreidingsplannen. De groei bedroeg meer dan 40% per jaar, met de opening van een aantal nieuwe kantoren in Vlaanderen en Nederland. Die laatste zet heeft de interesse gewekt van Luc Jeurissen. Hij ziet in de aanwezigheid op de Nederlandse markt een springplank voor Trixxo. Vandaar dat de overname snel gefinaliseerd werd.

Trixxo Jobs, sinds kort geleid door CEO Frank Vliegen, is met een omzet van 20 miljoen vandaag iets kleiner dan Staffing (26 miljoen). Samen worden ze dus een middelgrote speler. “Het doel is om deze afdeling binnen 3 jaar te verdubbelen”, aldus een ambitieuze Luc Jeurissen. “We zien nog voldoende mogelijkheden om ons op een andere manier te profileren in de markt.”

Samen met de omzet die Trixxo haalt uit de afdeling voor dienstencheques (125 miljoen), krijgt de hele groep nu de kaap van 200 miljoen in het vizier. Dat is althans de doelstelling die Luc Jeurissen voor 2019 vooropstelt. “En zo blijven we bezig”, besluit hij bescheiden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.