Nieuws Limburg Truckers kunnen spiegels afstellen bij Gobo en Alders

Truckers kunnen spiegels afstellen bij Gobo en Alders

Truckers kunnen spiegels afstellen bij Gobo en Alders

Om het aantal dodehoekongevallen te verminderen wil minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits tegen eind 2012 in totaal 20 nieuwe spiegelafstelplaatsen realiseren. Onder meer bij Alders in Overpelt en bij Gobo in Lanaken kunnen de bestuurders weldra terecht. De bedoeling is het gebruik van spiegelafstelplaatsen in te burgeren en de kennis over de dode hoek aan te scherpen. Een correcte afstelling van de spiegels van de vrachtwagen is van groot belang om de vrachtwagenbestuurder een beter zicht te geven. Want in 2009 waren er maar liefst 48 dodehoekongevallen in Vlaanderen met 52 slachtoffers, waaronder 3 dodelijke. In het najaar start dan ook een gerichte mediacampagne. Volgend schooljaar zullen ook al ongeveer 200 scholen een bezoek krijgen van een chauffeur met vrachtwagen op school. Samen met een educatief lespakket worden kinderen én leerkrachten bewust gemaakt van het feit dat vrachtwagenchauffeurs hen niet altijd kunnen zien.

Na de positieve evaluatie van het proefproject, dat onder meer liep bij H.Essers in Wilrijk en aan de Boudewijnlaan richting Hasselt, besliste minister Hilde Crevits om tegen eind 2012 20 bijkomende spiegelafstelplaatsen te installeren. Hiervoor wordt iets meer dan 100.000 euro voorzien.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.