Nieuws Limburg Trudo Taxi, bouwbedrijf Janssens en andere falingen

Trudo Taxi, bouwbedrijf Janssens en andere falingen

Trudo Taxi, bouwbedrijf Janssens en andere falingen

Bouwbedrijf Janssens-Celis in Halen werd door de rechtbank failliet verklaard. Andere bouwbedrijven met hetzelfde lot zijn ESC Construct in Sint-Truiden en UMS Bouw in Paal-Beringen.

Nog door de rechtbank op non-actief geplaatst: Made in Italy uit Hasselt (geen familie van ons), Trudo Taxi (Sint-Truiden), Benscherif (Houthalen), Medical Technologies (Herk-de-Stad), Immo VDB (Lommel) en Lenceria Lingerie (ook in Lommel).

Een aantal eerder uitgesproken faillissementen werden nu ook definitief afgesloten, zoals dat van Alkense Confectie-industrie, Skin bvba, Johnny Osselaer, Immoverdes, Autoshop in Maaseik en World Line Computers (Genk). Het faillissement van Hoeve de Borght in Ulbeek werd ingetrokken.

Overigens: net nu is bekendgemaakt dat september een recordmaand was qua faillissementen. Nooit eerder telde ons land in één maand zoveel falingen: 1.1165 of in één klap 8,27% meer dan het vorige record. Alles wijst er op dat de komende maanden bloedrood zullen kleuren met vooral klappen onder de KMO’s, onderstreept het studiebureau Graydon Belgium.

In Limburg was de stijging eveneens spectalulair: +9,4 procent. Unizo-Limburg zoekt een verklaring: “Heeft volgens ons echt te maken met feit dat er meer kleine en middelgrote bedrijven het moeilijk krijgen,” zegt directeur Joël Stockmans. “En gezien die net sterk vertegenwoordigd zijn in onze provincie, verklaart dat waarom het aantal Limburgse faillissementen zo toeneemt. Je ziet dan ook dat vooral de kleinhandel, het wegtransport, de horeca en de (kleinere) bouwnijverheid in de klappen delen. Opnieuw sectoren die hier goed vertegenwoordigd zijn.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.