Nieuws Limburg Truienaar wil met anti-snurkmiddel 79 miljoen ophalen

Truienaar wil met anti-snurkmiddel 79 miljoen ophalen

Olivier Taelman Nyxoah slaapapneu 540692

Truienaar wil met anti-snurkmiddel 79 miljoen ophalen

Het zijn spannende tijden voor Olivier Taelman, een geboren en getogen Limburger die aan het hoofd staat van Nyxoah. Dit medisch-technische bedrijf, dat een implantaat heeft gemaakt om slaap-apneus en snurken tegen te gaan, is klaar voor de beursgang. Het doel is 60 tot 79 miljoen euro op te halen bij het grote publiek.

Nyxoah is het gezondheids- en technologiebedrijf dat in 2009 door serieel ondernemer Robert Taub werd opgericht in Louvain-La-Neuve. Nu wil het internationaal doorbreken met een chip die obstructieve slaapapneus moet tegengaan. Het implantaat van Nyxoah zorgt ervoor dat de tongspieren niet verslappen en zo de luchtwegen vrij blijven. Wereldwijd lijden naar schatting 600 miljoen mensen aan deze aandoening. Marktpotentieel is er dus genoeg.

Om door te groeien wil Nyxoah via een beursgang op de Euronext 3,8 miljoen aandelen verkopen. De prijs is bepaald tussen 14 en 17 euro en moet 60 tot 79 miljoen euro opleveren. Daarmee breken spannende tijden aan voor CEO Olivier Taelman. De beursgang is niet alleen bepalend voor koers die hij moet varen, maar belangt hem ook aan als mede-investeerder. De handel in het aandeel zal naar verwachting rond 24 september aanvatten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.