Nieuws Limburg Truiense houthandel mikt op tientallen jobs

Truiense houthandel mikt op tientallen jobs

Truiense houthandel mikt op tientallen jobs

Van een traditionele houtzagerij naar een specialist in houten palletten. Dat is de evolutie die Royer Houtindustrie uit Sint-Truiden de afgelopen 75 jaar heeft doorgemaakt. Het bedrijf maakt vandaag met 40 mensen zo’n miljoen houten verpakkingen per jaar. Solide business dus.

Maar: CEO Herman Wellens vindt het toch gevaarlijk om alle eieren in 1 korf te leggen, en gaat daarom het aanbod uitbreiden. Royer Houtindustrie heeft dan ook 400.000 euro geïnvesteerd om allerhande tuinproducten te gaan aanbieden. Onder de naam De Houtman worden er online houten producten verkocht als palen, afsluitingen, paviljoenen, picknicktafels, enzovoort.

Herman Wellens“Wij blijven uiteraard investeren in de traditionele verpakkingsactiviteiten,” aldus Herman Wellens, “maar door deze stap worden we minder afhankelijk van 1 business. We zijn bovendien niet over 1 nacht ijs gegaan. De keuze voor tuinhout is ook niet toevallig tot stand gekomen. Het is een product waarbij het niet vanzelfsprekend is om dit logistiek tot bij de eindklant te krijgen. Je moet over een efficiënt logistiek apparaat beschikken en voldoende opslagmogelijkheden. Het is ook erg kapitaalsintensief door de enorme voorraden. Dit alles betekent dat het niet zo evident is voor een nieuwe speler om in te stappen. Daar komt bij dat wij over een performant machinepark beschikken, waardoor we een aantal producten zelf kunnen produceren in Sint-Truiden.”

Momenteel wordt de online markt in België gedomineerd door buitenlandse spelers, vooral Nederlandse bedrijven. “Wij zijn echter overtuigd dat wij deze concurrentie aankunnen en een groot stuk marktaandeel op korte termijn kunnen veroveren,” zegt de CEO nog.

Tientallen jobs
Dat het Wellens menens is, blijkt uit het feit dat hij op zoek is naar een goede locatie die als logistiek verdeelcentrum voor zijn houtproducten kan gaan dienen. “Er wordt ook gewerkt aan uitbreiding in andere landen, waarbij in eerste instantie naar Duitsland wordt gekeken.” Met www.dehoutman.be wil Royer Houtindustrie “binnen afzienbare tijd enkele tientallen jobs creëren”.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.