Nieuws Limburg Stories Tuinaanlegger wordt tattoo-artiest
Limburg

Tuinaanlegger wordt tattoo-artiest

Van een carrièreswitch gesproken: na meer dan 20 jaar gewerkt te hebben als tuinarchitect en tuinaanlegger, is Kevin Van Leuven enkele maanden geleden gestart met een eigen tattoo-salon. De burn-out waarin hij was verzeild geraakt, deed hem besluiten om het roer radicaal om te gooien en zijn creatieve geest de vrije loop te laten.

In zijn vorige loopbaan ervaarde Kevin veel druk. Een druk die hij vooral zichzelf oplegde, zo erkent hij. “Anderhalf jaar geleden bereikte ik een grens en kwam ik in een burn-out terecht. Tijdens mijn herstelperiode ontdekte ik dat creatief bezig zijn enorm veel deugd deed. En rust bracht. Dus ging ik op zoek naar wat ik écht wilde doen.” Kevin was al langere tijd bekend met airbrushtechnieken en pyrografie en breidde zijn portfolio verder uit met tatoeëren, lasersnijden en graveren. In september 2021 richtte hij zijn eigen merknaam op: Cara Cara Art Studio.

Brede interesse

Dat hij zich niet op één enkele discipline focust, is voor Kevin een bewuste keuze. “Je kunt in mijn studio terecht voor een tattoo, maar je kunt er ook een gegraveerde serveerplank, houten handtas of wall art kopen”, lacht Kevin. “Ik beperk mezelf liever niet te veel. Zo kan ik blijven ontdekken waar mijn persoonlijke kracht ligt en waar de klant het meeste naar vraagt. Ik ben intussen bij Unizo Limburg een persoonlijk coachingtraject gestart om mijn ondernemersverhaal steeds gerichter vorm te geven.”

Leren tatoeëren
De rode draad doorheen zijn projecten? Kevins liefde voor kunstzinnige afbeeldingen en straffe symboliek. Doodshoofden, kolibries en vlinders wisselen elkaar af, met glas, hout, leer, epoxy, edelmetaal én de menselijke huid als medium. Dat laatste was logischerwijs nogal een stap in Kevins ontwikkeling als kunstenaar. “Mijn kennissen zeiden al jarenlang dat ik moest leren tatoeëren. Ik heb uiteindelijk een tattoo-bootcamp gevolgd, met andere professionals meegelopen en geoefend op mezelf en familieleden. Maar het moment dat je je eerste klant tatoeëert, is toch wel heel spannend. Gelukkig heb ik het goed in de vingers.”

Vorm van ontspanning
De feedback is inderdaad positief: Kevins klanten zijn ontzettend tevreden. “Het is ook echt mijn passie, die ik liefst wil blijven combineren met de andere activiteiten van Cara Cara. Ik geniet van alles wat ik doe, maar verwacht dat graveren en lasersnijden in de toekomst een substantieel deel van mijn werkuren zullen opnemen en dat tatoeëren vooral een vorm van ontspanning zal zijn. We zien wel. Ik droom ervan om de zaak verder uit te bouwen en medewerkers aan te werven, maar blijf wel over de kwaliteit en het handgemaakte aspect van mijn producten waken. Ze zijn immers uniek en zullen dat ook blijven.”

We vonden er ook nog een leuk nieuwsitem van terug op TV Limburg: