Nieuws Limburg Turkse toerist stelt team van 50 tewerk

Turkse toerist stelt team van 50 tewerk

Turkse toerist stelt team van 50 tewerk

Twee decennia geleden kwam Yusuf Cansever met een toeristenvisum naar ons land. Vandaag heeft zijn bedrijf BKC vijftig mensen aan het werk en verhuist hij van Houthalen-Helchteren naar een nieuw pand in Zwartberg.

De Turkse toerist ging 20 jaar geleden hier aan de slag bij een bedrijf dat glasvezelkabels legt. “Mijn situatie werd snel geregulariseerd en ik kreeg een werkvergunning”, zegt hij in Het Belang van Limburg. Yusuf werd ploegbaas en daarna werfleider, maar zijn ambities reikten verder. “In maart 2016 heb ik dan de vennootschap BKC opgericht, actief in de aanleg van elektriciteitsleidingen, riolering, glasvezel, waterleiding en andere nutsvoorzieningen. We krijgen vooral opdrachten vanuit de overheid maar ook van grote bedrijven. Vorig jaar hadden we een omzet van zo’n 4 miljoen euro.”

De bedrijfsleider is ambitieus. “We verwachten dat de stijgende trend zich voortzet. We hebben inmiddels vijftig mensen aan het werk, waarvan twintig in onderaanneming. Om verder te groeien is meer ruimte nodig. Daarom verhuizen we van Houthalen-Helchteren naar het industrieterrein van Zwartberg. Daar hebben we zo’n 16.000 vierkante meter ter beschikking en zijn er nog mogelijkheden om verder uit te breiden.”

CN

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.