Nieuws Limburg TV-zenders lappen Hasselaars proces aan de broek

TV-zenders lappen Hasselaars proces aan de broek

TV-zenders lappen Hasselaars proces aan de broek

De Vlaamse televisiezenders VTM, 2BE, Vitaya, Vier, Vijf, Eén en Canvas stappen naar de rechter tegen het Hasseltse bedrijf Right Brain Interface. Ze kunnen het niet verkroppen dat de Limburgers een soort box of videorecorder hebben ontwikkeld, waarmee de tv-programma’s eenvoudig kunnen opgenomen en doorgespoeld worden als er reclame verschijnt. Het platform, Bhaalu genaamd, schendt volgense de omroepen hun auteursrecht.

Bart Van Coppenolle & Philip Vandormael 2In de klacht van de zenders eisen ze dat Bhaalu geen Vlaamse zenders meer mag aanbieden. Ze gaan een schadevergoeding vragen aan Right Brain Interface. Zaakvoerders Bart Van Coppenolle & Philip Vandormael zijn niet onder de indruk van de provocatie. Ze stellen dat juridisch alles perfect in orde is. Het Hasseltse bedrijf mocht onlangs nog rekenen op een kapitaalverhoging van 6 miljoen euro, bijeengebracht door investeringsmaatschappij LRM, PMV (ParticipatieMaatschappij Vlaanderen), de Capricorn ICT Arkiv, Diepensteyn (de holding van de familiale aandeelhouders van Brouwerij Palm) en Pamica (het investeringsvehikel van Michel Akkermans). Daarnaast participeren ook medewerkers, vrienden en familie in het bedrijf.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Bilzen, Diepenbeek
Bilzen

Zizoo: dat is er opnieuw eentje bij

Zizoo, met 3 winkels actief in consumenten-IT, webdesign en IT-services voor bedrijven, maakt bekend dat het IT-bedrijf Delta Technics uit… Lees meer

Beringen
Beringen

Essec stuurt fixers op pad

Telecom- en IT-groep Essec heeft een nieuwe dienstverlening opgestart. Een team van specialisten zal worden ingezet om op dagbasis IT-infrastructuur… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.