Twee accountantskantoren gaan de krachten bundelen

Het accountantskantoor a & co van Ann Van Baelen (Hasselt) gaan zeer intensief samenwerken met het kantoor Cornelissen & Vincke uit Houthalen-Helchteren. Als na een half jaar blijkt dat de mayonaise pakt, zal er een fusie met een gemeenschappelijke naam worden doorgevoerd.

Cornelissen Van Baelen VynckeAccountant-Belastingconsulent Jacques Cornelissen en fiscaal jurist Filip Vincke runnen samen al 20 jaar het kantoor dat hun naam draagt. "We beseften dat het voor de continuïteit beter zou zijn om ons te linken met een jonger kantoor," zeggen beiden. "Bovendien brengt schaalvergroting meerdere voordelen mee. Als we kijken naar hoe complex de boekhouding, de wetgeving of de software is geworden, kunnen we beter de taken volgens ieders specialisatie verdelen. Het spreiden van de kosten is uiteraard ook mooi meegenomen."

"Deze samenwerking is manier om te groeien zonder onze eigenheid overboord te gooien," vindt Ann Van Baelen. "We vinden het belangrijk dat we de grote persoonlijke betrokkenheid met onze klanten kunnen handhaven en een service op maat kunnen blijven leveren. Het rechtstreeks aanspreekpunt blijft dus behouden, al hebben we nu wat meer mogelijkheden om in te springen voor een collega die ziek is of bijvoorbeeld met bevallingsverlof vertrekt. Slotsom is dat met deze samenwerking de continuïteit voor de 3 vennoten, 5 medewerkers, 2 stagiairs en vooral ook voor al onze klanten, verzekerd is."