Nieuws Limburg Twee belangrijke designprijzen voor Jaga

Twee belangrijke designprijzen voor Jaga

Twee belangrijke designprijzen voor Jaga

De fabrikant van verwarmingsoplossingen Jaga uit Diepenbeek heeft twee prestigieuze Reddot Design Awards in de wacht gesleept. De gelauwerde toestellen luisteren naar de namen Scape DBE en Freedom, en wonnen in de categorie Product Design. De jury prees de vormgeving en de combinatie daarvan met de doorgedreven technologie. “Het grote verschil met andere producten, is dat dit hybride radiatoren zijn van een heel nieuwe generatie”, zegt Jan Kriekels vanuit Frankfurt. “Het is de nieuwe norm voor snel warmtecomfort en materialengebruik.”
scape jaga
Scape DBE is een vernuftig modulair systeem waarin slechts één (100% gerecycleerd) aluminium extrusieprofiel wordt gebruikt. Dit profiel, met verschillende voor- en achterzijde, kan zowel horizontaal als verticaal omgekeerd worden. De scheiding tussen de profielen is onzichtbaar, waardoor Scape een radiator uit één stuk lijkt in plaats van uit losse profielen opgebouwd. De aansluitingen zijn volledig verborgen, terwijl de thermostaatkop en bediening discreet zijn ingebouwd in de afneembare zijkant.

Jaga Freedom is dan weer een hybride radiator met een uniek design. De modulaire behuizing is gebaseerd op een licht golvend, dubbelwandig profiel uit gerecycled aluminium, wat een extreem sterke radiator oplevert. Een zeer strak aluminium rooster met
zwarte rubberen inlegstrip maakt de afwerking compleet. De Freedom is geschikt voor verwarming, koeling én verluchting. Freedom by Jaga

De editie van 2013 van de Reddot Awards mocht zich verheugen op inschrijvingen van ongeveer 1865 bedrijven, designers en architecten uit 54 landen, die samen goed waren voor maar liefst 4662 inzendingen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.