Nieuws Limburg Twee gekende horeca-ondernemers overleden

Twee gekende horeca-ondernemers overleden

Twee gekende horeca-ondernemers overleden

Martine Vanbael, zaakvoerder van het gekende restaurant Il Carpaccio in Houthalen-Helchteren, is vorige week dinsdag overleden. Een dag later is ook Jef Cox, roepnaam ‘Pa Spork’, van ons heengegaan.

Martine Vanbael, afkomstig uit Beringen, nam in 1997 Il Carpaccio over. Samen met haar partner Georges Van den Bosch zorgde ze ervoor dat het restaurant naam en faam genoot in heel Midden-Limburg. Het duo verzorgde ook de externe catering voor feesten. De zaakvoerders hebben altijd veel belang gehecht aan goede doelen, zoals de ondersteuning van Sint-Oda. Martine werd 60 jaar. Ze was al een hele tijd ernstig ziek. De afscheidsplechtigheid heeft in intieme kring plaatsgevonden. Het rouwbericht is terug te vinden via deze link.

Vorige woensdag overleed ook Jef Cox op 89-jarige leeftijd. De Zonhovenaar was gekend van restaurant Spork Foodcafé in Heusden-Zolder, dat meer dan 40 jaar geleden door zijn zoon Johan (zaliger) werd opgericht. Jef werkte -net als zijn echtgenote Pauline en de andere kinderen- heel actief mee in de overbekende zaak. Pa Spork, zoals hij werd genoemd, was een bezige bij die weliswaar vanop de achtergrond, altijd een goed contact met het cliënteel onderhield. Jef verbleef de afgelopen jaren in een woonzorgcentrum, waar hij zachtjes is ingeslapen. Online condoleren kan via deze link.

De redactie betuigt graag een blijk van medeleven aan de nabestaanden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.