Nieuws Limburg Twee miljoen voor extra sandwiches en appelvlaai

Twee miljoen voor extra sandwiches en appelvlaai

Twee miljoen voor extra sandwiches en appelvlaai

Het familiebedrijf Vangrootloon heeft zopas een investering van zo’n twee miljoen euro afgerond in bijkomende kantoorruimte en een derde oven. “Dat was nodig om de gestegen vraag te kunnen blijven volgen”, zegt CEO Peter Vangrootloon. Een mooie manier om de honderdste verjaardag van het bedrijf te vieren.

Het was grootvader Jean Vangrootloon die ergens tijdens de Eerste Wereldoorlog voor familie en vrienden begon met een ambachtelijke bakkerij. Het precieze jaartal is niet bekend, maar de Vangrootloons gokken op 1917. Dit jaar dus 100 jaar geleden en dat werd uitgebreid gevierd.

Vandaag staan de kleinzonen Peter (verkoop, CEO), Jo (productie), Paul (administratie) en Hugo (techniek) aan het roer van het familiebedrijf, dat is uitgegroeid tot een begrip: de grootste ambachtelijke bakkerij van Limburg met 21 eigen bakkerijwinkels in Limburg en Vlaams-Brabant. De bakkerij levert daarnaast elke dag verse producten op 110 adressen, van supermarkten over cateringbedrijven tot een tiental koude bakkers.

De vier broers hebben geen dure managementcursussen gevolgd, maar zijn letterlijk groot geworden in de bakkerij. “Wij zijn alle 4 uit de praktijk en hebben tot nog toe keihard gewerkt”, zegt CEO Peter Vangrootloon. “De derde generatie staat al te drummen, zodat wij wat gas kunnen terugnemen.” De opvolgers gaan van start met een mooi cadeau: een flinke investering van zo’n 2 miljoen euro in een derde oven en nieuwe kantoren, goed voor 6.000 m² extra ruimte. De afgelopen 4 jaar werden ook alle winkels in een nieuw kleedje gestoken.

De uitbreiding leidt tot extra jobs. “Wij zijn op dit moment op zoek naar bijna 20 nieuwe medewerkers: bakkers, chauffeurs, verkooppersoneel en techniekers”, legt Vangrootloon uit. “Hoewel wij zelf voor de nodige opleidingen zorgen, blijft het moeilijk die vacatures ingevuld te krijgen. Dat heeft uiteraard met de vroege bakkersuren te maken…” De groep Vangrootloon heeft al ruim 300 medewerkers op de loonlijst staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.