Nieuws Limburg Twee nieuwe bedrijvenparken duiken op in Hasselt

Twee nieuwe bedrijvenparken duiken op in Hasselt

Twee nieuwe bedrijvenparken duiken op in Hasselt

De Limburgse projectontwikkelaar Kolmont.biz start binnenkort in Hasselt met de bouw van twee bedrijvenparken voor lokale ondernemers. Op het bedrijventerrein Stadsheide (Kiewit) komen er tegen de zomer van 2021 in totaal 21 units bij. Het project Kaai West omvat 15 kmo-units bestemd voor verhuur, met een grootte die varieert van 120 tot 240 m².

Op het bedrijventerrein Stadsheide start na de zomer de bouw van het nieuwe kmo-park. De hele site heeft een totaaloppervlakte van 7.453 m² en bestaat uit 21 energiezuinige units. De kleinste zijn 98 vierkante meter, de grootste meer dan 200 vierkante meter. Maar de delen kunnen ook samengevoegd worden naar gelang de behoefte. Wat opvalt is de moderne architectuur van het gebouw. Zo gaat er aan de voorzijde veel glas aanwezig zijn, dat moet zorgen voor veel lichtinval, transparantie en uitstraling.

De kmo-units zijn voornamelijk bedoeld voor lokale ondernemers, zoals elektriciens, loodgieters en schilders. In samenspraak met de handelaars en ondernemers die er zich zullen vestigen, kunnen sommige units ook sleutel-op-de-deur units worden. Dit is een populair concept, maar nog altijd onbekend bij het grote publiek. Het gaat om bedrijfsgebouwen – zoals kantoren of opslagruimtes – die bij oplevering helemaal klaar zijn. “Het is voor lokale ondernemers niet altijd gemakkelijk een plaats te vinden om zich te vestigen, zeker niet vlakbij het centrum”, zegt Jeroen Van Neck, projectontwikkelaar van Kolmont.biz. “Met dit nieuwe kmo-park lossen we het plaatstekort voor een groot stuk op en zorgen we ervoor dat lokale ondernemers zich in de regio kunnen blijven vestigen.”

Een tweede project bevindt zich aan de boord van het kanaal in de Simpernelstraat in Kuringen. Kaai West is het project gedoopt, dat bestaat uit 15 duurzame units voor kmo’s. “De units hebben een oppervlakte van 120 tot 240 vierkante meter en zijn ideaal voor een magazijn, een atelier of werkplaats, al dan niet met kantoorruimte”, aldus nog Van Neck. “Net zoals bij het project op Stadsheide kunnen aangrenzende units ook hier samengevoegd worden.” Het ontwerp is van Rik Van Com (HVC Architecten), ook uit Hasselt. Via een opendeurdag op 7 juni kunnen geïnteresseerden kennismaken met de mogelijkheden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Hasselt
Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.