Nieuws Limburg Tweede kandidaat voor overname deel Ford Genk

Tweede kandidaat voor overname deel Ford Genk

Tweede kandidaat voor overname deel Ford Genk

Naast de West-Vlaamse ondernemer Guido Dumarey, heeft er zich een tweede kandidaat-koper gemeld voor de persafdeling van Ford Genk. Dat heeft directie bekendgemaakt in een schrijven aan het personeel. Nu donderdag en volgende week donderdag komen de geïnteresseerde partijen op bezoek in Genk om de installaties te bekijken.

De belangstelling voor de site van Ford Genk begint meer concreet te worden. Na de bekendmaking dat de logistieke groep H.Essers in Hal K een nieuwe activiteit wil opstarten, en de interesse van ondernemer Guido Dumarey in de persafdeling van Ford Genk, blijken er nog gegadigden te zijn.

luchtfoto Ford Genk“Deze week donderdag zal een bedrijf, geïnteresseerd in het opstarten van perswerkactiviteiten op onze site, ons bedrijf in Genk bezoeken,” zo laat de directie weten aan de medewerkers. “Na de verkennende gesprekken die al een tijdje lopen met dit bedrijf, zal nu een klein team opgesteld worden met Ford-mensen en het geïnteresseerde bedrijf om een eventuele, positieve business case voor dit bedrijf samen verder uit te werken. Volgende week donderdag komt een tweede geïnteresseerde onderneming eveneens het perswerk bezoeken. Met dit bedrijf zullen gelijkaardige gesprekken opgestart worden.”

Ford wil zelf niet zeggen om wie het gaat. “Om deze gesprekken en de daaraan gekoppelde tewerkstellingsmogelijkheden alle kansen op succes te gunnen, zal er vanuit Ford niet gecommuniceerd worden over de namen van deze geïnteresseerde partijen. Het zijn ofwel deze bedrijven zelf ofwel de Vlaamse overheid die hiertoe het initiatiefrecht hebben,” stelt de Ford-directie.

Belga

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.