Nieuws Limburg U ziet het helemaal zitten de komende maanden

U ziet het helemaal zitten de komende maanden

U ziet het helemaal zitten de komende maanden

Het vertrouwen van de Limburgse ondernemers in de toekomst is klein een beetje gedaald, maar staat nog steeds op het tweede hoogste niveau van de afgelopen 9 jaar. Dat blijkt uit de indicator Polsslag Ondernemend Limburg van VKW Limburg en Unizo Limburg.

De licht neerwaartse trend is het gevolg van de ietwat tegenvallende resultaten in Q1 van de Limburgse productiebedrijven. Zij blijven echter wel positief gestemd over de rest van 2017. De bouwsector daarentegen komt weer boven water na een aantal moeilijke kwartalen. Ook de detailhandel handhaaft zich op het positieve niveau dat 3 maanden geleden werd opgetekend als ‘het beste in 10 jaar’.

De kleinere bedrijven hebben een beter kwartaal én sterkere vooruitzichten laten optekenen dan de grote jongens. Dit in tegenstelling tot de middelgrote bedrijven voor wie Q1 2017 het minst goede was van de laatste zeven kwartalen.

Ruben Lemmens, gedelegeerd bestuurder VKW Limburg: “Erg knap dat de Limburgse economie al zoveel opeenvolgende kwartalen globaal op een positief niveau presteert. De opvallende daling echter die we zien bij onze productiebedrijven verontrust ons wel enigszins. Hun optimisme voor het komende kwartaal blijft gelukkig wel overeind, maar het is toch een signaal. De maakindustrie blijft essentieel als trekker van onze economie.”

Collega Bart Lodewyckx van Unizo Limburg voegt toe: “De globale positieve POL-score is opnieuw een krachtig teken van het vertrouwen en vooral ook de drive die onze Limburgse ondernemers uitdragen. Het is verheugend dat het optimisme bij de kleine bedrijven tot 20 werknemers verder toeneemt, en dat ook geplaagde sectoren als de bouw en de detailhandel positieve klanken laten weerklinken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.