Nieuws Limburg Uitbesteding Tsjechië brengt Fremach opnieuw in plus

Uitbesteding Tsjechië brengt Fremach opnieuw in plus

Uitbesteding Tsjechië brengt Fremach opnieuw in plus

Spuitgieterij en lakbedrijf Fremach Plastics in Diepenbeek heeft na jaren van verlies, opnieuw winst geboekt (2 miljoen euro). Dat heeft vooral te maken met de uitbesteding van arbeidsintensieve opdrachten aan de dochteronderneming in Morava, Tsjechië. Het contract dat werd opgesteld voorziet in een vergoeding die Fremach Morava per geassembleerd onderdeel moet betalen aan Fremach Plastics in Diepenbeek. De omzet (zonder de Tsjechische bijdrage) steeg in 2011 met 1 miljoen tot 13,4 miljoen euro.

Een meevaller, gezien het bedrijf nog steeds te lijden heeft van de economische crisis. Fremach levert zowat 60 procent van de productie aan de autosector, die zoals bekend, zwaar onder druk staat. Er moest dan ook worden gesnoeid in de kosten om competitief te kunnen blijven. Het aantal medewerkers bleef nagenoeg stabiel (zo’n 120).

Intussen zoekt het bedrijf uit de groep van Roland Duchâtelet volop naar nieuwe toepassingen. Na de succesvolle lancering van een nieuwe hoogglans voor auto’s (die ondermeer op de Audi A1 prijkt), wordt samen met externe partners gezocht naar nieuwe coatings met koudegevoel. Er wordt tevens gespeurd naar kunststof die eruit ziet als hoogglans chroom en tegelijk van achteruit kan belicht worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.