Nieuws Limburg Uitbreiding winkelcentrum levert 150 jobs op

Uitbreiding winkelcentrum levert 150 jobs op

Uitbreiding winkelcentrum levert 150 jobs op

Na een investering van 87 miljoen euro, zijn de werken aan Shopping 1 in Genk officieel beëindigd. Het project, dat 25 maanden in beslag heeft genomen, is het sluitstuk van een totale vernieuwingsoperatie, die ook andere stadsdelen omvatten. B-architecten en Jaspers-Eyers (Hasselt) stonden in voor het exterieur, Creneau International (ook Hasselt) voor het interieurdesign.

Shopping I werd in 1967 gebouwd als eerste shoppingcenter in België. Voor de werken was het centrum 15.600 m³ groot en telde het een 50-tal winkels. Intussen voerden al 9 winkels een grondige verbouwing door. Zo’n 10 winkels hebben een grondige upgrade gedaan en 25 van hen bouwden een volledig nieuwe winkel. De parking had een capaciteit van 720 parkeerplaatsen en is nu uitgebreid tot 1.250.

Burgemeester Wim Dries: “Met de opening van de vernieuwde Shopping 1 krijgt de winkel-as, 6 jaar na de opening van het vernieuwde Stadsplein en Sint-Martinusplein, ook aan de andere kant een mooie afronding. We zijn dan ook bijzonder blij dat Shopping 1 mee gestapt is in die vernieuwing van het centrum.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.