Nieuws Limburg Uiteindelijk geen gedwongen ontslagen in Ham

Uiteindelijk geen gedwongen ontslagen in Ham

Uiteindelijk geen gedwongen ontslagen in Ham

Eindelijk hebben de vakbonden en directieleden van Tessenderlo Chemie in Ham een akkoord over het herstructueringsplan bereikt. Het gaat om een ontwerptekst, waarin staat dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen. Een hele vooruitgang. Een jaar geleden was sprake van 170 bedreigde jobs. Daarna nog 86, die dus via allerlei maatregelen als deeltijds werk en SWT zullen verdwijnen. De arbeiders zullen donderdag en vrijdag stemmen over deze voorwaarden.

De doorbraak komt er na meer dan een jaar onderhandelingen, vaak in zeer gespannen verhoudingen. Zo werden de bedrijfspoorten een aantal weken geblokkeerd. De directie heeft enkele maanden geleden nog aangekondigd dat er de komende 3 jaar zo’n 20 miljoen euro zal geïnvesteerd worden in de Hamse fabriek.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.