Nieuws Limburg Uitgeverij Clavis realiseert doorbraak in Japan

Uitgeverij Clavis realiseert doorbraak in Japan

Uitgeverij Clavis realiseert doorbraak in Japan

Clavis, de Hasseltse uitgever van kinder- en jeugdboeken, heeft een doorbraak in Japan gerealiseerd. De vertaling van het prentenboek ‘Sarah en haar sprookjes’ van auteur Thierry Robberecht en illustrator Philippe Goossens ging er al 102.000 keer over de toonbank. Eind 2008 kocht de Japanse uitgeverij Bunkeido de rechten van Clavis om het boek in Japan uit te geven. Aanvankelijk verkocht het boek aan een ‘normaal’ tempo, maar vorig jaar piekte de verkoop tot over de 100.000 exemplaren. “Dat plotse succes is voor een deel toe te schrijven aan het feit dat het boek werd geselecteerd voor een grote, jaarlijkse opstelwedstrijd tijdens de zomervakantie”, zegt uitgever Philippe Werck van Clavis.

Opsteker
Voor Clavis betekent de doorbraak in Japan alvast een flinke opsteker, na de recente troebelen rond het (te) laat uitbetalen van auteursrechten en de aanstelling van een waarnemer door toenmalig minderheidsaandeelhouder LRM. Uiteindelijk sloten LRM en de familie Werck een akkoord waarbij de familie Werck de uitgeverij weer helemaal in handen heeft. Clavis (Hasselt, Amsterdam, New York) haalde vorig jaar een omzet van 5,3 miljoen euro met 26 vaste medewerkers.

DC

Philippe Werck.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.