bierbak-1

Uitvinding: bierbak waar je mee kan racen

Het moet niet altijd met een clown of muziekbandje zijn dat je een evenement wil opvrolijken. Enkele Limburgse ondernemers hebben het zotte idee uitgewerkt om een bierbak om te vormen tot een racemachine. De eerste tests op het circuit van Zolder waren positief, zodat het gadget nu ook verder kan gecommercialiseerd worden.

“RollerCrate” is een idee van Luc Van Esch (Bierkaai) en Francis Holsteyns, dat gerealiseerd werd door inventor Rene Baldewijns. "Onze bierbak is milieuvriendelijk, ecologisch, elektrisch aangedreven en voorzien van een eigen zonne-energie systeem om hem gedeeltelijk terug op te laden," legt Luc Van Esch uit. "Het is de bedoeling om hiermee activiteiten op een ludieke manier te promoten, bijvoorbeeld op opendeurdagen, kermissen, braderijen,..."

Het Circuit Zolder toont alvast grote interesse in dit unieke concept. "Deze RollerCrate past volledig in een nieuwe weg die we willen inslaan om ecologisch en elektrisch rijplezier te promoten," zegt algemeen directeur Thierry Deflandre. Het is een vorm van entertainment die kan aangeboden worden op events, vergaderingen, teambuildings…"