Nieuws Limburg Uitvinding uit Paal: deuren openen zonder handen

Uitvinding uit Paal: deuren openen zonder handen

Uitvinding uit Paal: deuren openen zonder handen

Aspel, een spuitgietbedrijf uit Beringen dat voornamelijk voor de automobielsector werkt, heeft als bijdrage aan het verzachten van de coronacrisis, een ‘handig’ product gemaakt. Een beugel uit kunststof, die makkelijk is te monteren op een deurklink, laat toe dat de deur met de onderarm kan geopend worden, en de klink dus niet moet vastgenomen worden. Het bedrijf biedt de innovatie gratis aan bij ziekenhuizen, bejaardentehuizen, scholen, enzovoort.

Aspel is een onderdeel van de Belgische 3D-Investors-groep, een vooraanstaande en wereldwijd opererende fabrikant van kunststof spuitgietonderdelen voor de automobielindustrie. Om te helpen met de bestrijding van het coronavirus, heeft het bedrijf nu de Hydo20 gemaakt, een handsfree deuropener uit kunststof. Het plaatje kan eenvoudig op alle normale deurklinken gemonteerd worden, waardoor je met de onderarm de klink naar beneden kunt duwen en dus niet de handen moet gebruiken.

“Dit is niet onze normale business”, zegt CEO Vincent Pairet. “Maar ons team was vastberaden om iets te doen, en heeft twee weken lang ’s avonds en in het weekend vrijwillig gewerkt om de toepassing binnen de kortst mogelijke tijd beschikbaar te stellen.” Heel wat partnerbedrijven hebben geholpen bij de ontwikkeling, zoals Drukkerij Eerlingen uit Pelt, Borealis Beringen en Winters Gereedschapsmakerij, ook uit Pelt.

Aspel heeft nu zo’n 2.000 stuks beschikbaar en wil die gratis verdelen bij Belgische ziekenhuizen, woonzorgcentra, scholen en andere publieke gebouwen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.