Nieuws Limburg Uitvinding van hier: spray voorkomt wazige brilglazen

Uitvinding van hier: spray voorkomt wazige brilglazen

Uitvinding van hier: spray voorkomt wazige brilglazen

Wie een bril draagt, kent het probleem: het dragen van een mondmasker zorgt onvermijdelijk voor aandampende glazen. De jonge Limburgse ondernemer Lennert Holsteens komt nu met een oplossing: Cleardropz. “Door de brilglazen met ons product te behandelen, blijft het zicht geruime tijd klaar en helder”, zegt hij. De gepatenteerde spray werd intussen al bij diverse klanten gekeurd en goed bevonden.

Lennert Holsteens is een man die van aanpakken weet. Voordat corona de horeca lamlegde, was hij verantwoordelijke bij het gekende restaurant La Fontanella in Hasselt. Daarnaast fungeerde hij al 2 jaar in bijberoep als vertegenwoordiger van diverse bouwbedrijven.

“Toen tijdens de eerste lockdown de horeca moest sluiten, ben ik me gaan richten op de verdeling van handgel”, vertelt hij. “Daarnaast ben ik een eigen project opgestart om een veelvoorkomend probleem op te lossen: het aandampen van brilglazen, bijvoorbeeld tijdens het dragen van een mondmasker. Dit heeft geleid tot de start van Cleardropz, een anti-fog spray, die voorkomt dat de glazen aandampen. Het product werkt ook op duikbrillen, zonnebrillen, skibrillen, wandel- en fietsbrillen, veiligheidsschermen, enzovoort. Er is heel veel mee mogelijk.”

Holsteens heeft zijn spray inmiddels laten patenteren en werkt nu aan de commercialisering. De eerste gebruikers zijn alvast enthousiast. “Eerlijk gezegd: ik was een beetje sceptisch bij de voorstelling”, zegt Patrick Baillien van drukkerij Baillien-Maris in Hasselt. “Maar omdat onze drukkers die een bril dragen veel last hadden van aandampende glazen, en zij voor de controle van de productie altijd heel scherp moeten kunnen zien, wou ik het product een kans geven. En het moet gezegd: we zijn heel aangenaam verrast van het resultaat. Brildragers met een mondmasker ondervinden na het gebruik van Cleardropz geen hinder meer, en dit voor een langere periode. We zijn believers geworden…”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.