Nieuws Limburg Unieke expo om werkjubileum Pieter Stockmans te vieren

Unieke expo om werkjubileum Pieter Stockmans te vieren

Unieke expo om werkjubileum Pieter Stockmans te vieren

Naar aanleiding van het 30-jarig bestaan van Studio Pieter Stockmans is het werk van de Genkse designer onderwerp van een expo op C-mine. Bezoekers kunnen er alle porseleinen producten terugvinden die in de loop der jaren voor het prestigieuze label werden gemaakt.

Studio Pieter Stockmans is een onderneming die voor de porseleinkunst een ambachtelijke productie combineert met een hedendaagse, experimentele aanpak. De ontwerper, gestart in 1967 bij Mosa Maastricht en 20 jaar later klaar voor zijn eigen studio, tast voortdurend de grenzen van het porselein af. Al sinds 1987 focust Studio Pieter Stockmans op kleine, unieke collecties. Elk product wordt van A tot Z vervaardigd in eigen atelier op C-mine. Bekende realisaties zijn de trofee van de Memorial Vandamme en het bord voor het prinselijke huwelijk in Monaco. De studio staat hoog aangeschreven bij internationale topchefs, zoals Alain Ducasse, Peter Goossens en Lanshu Chen.

Pieter heeft vijftig jaar knowhow en liefde voor het product intussen doorgegeven aan zijn dochter Widukind Stockmans, die sinds 2007 de dagelijkse leiding heeft van de studio. Samen met een zeskoppig team zetten ze in het atelier de bijzondere traditie van ambachtelijk hardporselein voort. Frank Claesen ontwerpt sinds 1999. Ook Linde Hermans ontwikkelde in 2012 haar eerste ontwerp voor de studio.

Elke ontwerper heeft speciaal voor de expo, die nog loopt tot 31 januari 2018, ook een beperkte oplage van kunstwerken in porselein gemaakt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.