Nieuws Limburg Unizo-Limburg: “Houding ABVV is onverantwoord en dom”

Unizo-Limburg: “Houding ABVV is onverantwoord en dom”

Unizo-Limburg: “Houding ABVV is onverantwoord en dom”

In een schrijven aan zijn leden, haalt Bart Lodewyckx, directeur van Unizo-Limburg, zwaar uit naar het ABVV. Hij vindt hun weigering tot medewerking in de nationale onderhandelingen “ronduit onverantwoord en dom”. Hij begint zijn brief met een postieve noot: “Goed nieuws. Het dreigingsniveau van de vakbonden daalt van drie naar één. Binnen de groep van 10, waar Unizo deel van uitmaakt, bereikten de werkgevers met bijna alle vakbonden een sociaal akkoord. Net nu het ondernemersvertrouwen voorzichtig beterschap vertoont, kunnen we sociale conflicten en stakingen missen als kiespijn. Het lichtpunt is dat de vakbonden na maanden van populistisch getoeter nu toch bereid waren tot een compromis. Op die manier is er opnieuw ruimte voor een economische heropleving. Alleen het ABVV werkt niet mee. Zij gaan niet akkoord en dreigen met nieuwe acties. Hun houding is ronduit onverantwoord en dom. Het maakt van de socialistische vakbond geen sociale partner, maar eens te meer een a-sociale partner. Of zoals een krantencommentator het afgelopen weekend nog scherp verwoordde: het ABVV dreigt meer en meer te verworden tot het ABPV: het Algemeen Belgisch Protest Verbond.”

En Lodewyckx voegt er nog een PS aan toe: “We blijven dromen van een gemeenschappelijk doel met alle vakbonden: werkgelegenheid creëren. Van wie is de slogan “tous ensemble” ook alweer?”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.