Nieuws Limburg Unizo: “Vakbonden verantwoordelijk voor verlies”

Unizo: “Vakbonden verantwoordelijk voor verlies”

Unizo: “Vakbonden verantwoordelijk voor verlies”

De nationale staking heeft maandag de private sector in heel ons land 264,8 miljoen euro gekost. Het verlies voor de overheidssector kon oplopen tot 216 miljoen euro. Dat becijferde Unizo. “En dan laten we bijkomende kosten zoals extra kinderopvang, alternatieve manieren om op het werk te geraken, het moeten nemen van vakantie of initatieven van bedrijven om toch te kunnen werken nog buiten beschouwing,” aldus Bart Lodewyckx van Unizo-Limburg. “Wij stellen de vakbonden verantwoordelijk voor dit economisch verlies.”

Bart Lodewyckx2Zelf probeerde Unizo-Limburg een constructieve bijdrage te doen. Zo stuurde het een wafelkraam naar het bedrijf Ridley Bikes in Paal-Beringen om de werknemers te bedanken om niet te staken. “Vandaag heeft iedereen de mond vol van de negatieve kanten van de staking: geen treinen, hinder, meer verkeer, economische schade… Wij willen ook een positief signaal geven en de mensen belonen die willen werken,” zegt Lodewyckx.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.