Nieuws Limburg Urbain Vandeurzen stopt 6,5 miljoen in biotech-bedrijf

Urbain Vandeurzen stopt 6,5 miljoen in biotech-bedrijf

Urbain Vandeurzen stopt 6,5 miljoen in biotech-bedrijf

MiDiagnostics, een start-up die met een eenvoudige test een druppeltje bloed of speeksel kan analyseren, heeft bij een kapitaalronde 14 miljoen euro opgehaald. De grootste investeerder is Limburger Urbain Vandeurzen, die maar liefst 6,5 miljoen uit de portefeuille haalt.

MiDiagnostics werd opgericht in 2015 als een spin-off van het onderzoeksinstituut Imec in Leuven. Grote namen als Marc Coucke, Michel Akkermans en PMV hebben al vele miljoenen in de start-up gepompt. Het verse geld komt deze keer van onder meer Breeënaar Urbain Vandeurzen en Rudi Pauwels (oprichter Tibotec-Virco en Biocartis).

Bedoeling van het extra kapitaal is dat de introductie van een eerste product versneld wordt. MiDiagnostics heeft een chip ontwikkeld die op basis van een druppeltje bloed of speeksel, binnen het kwartier biomedische tests kan uitvoeren. Bijvoorbeeld in corona-tijden zou zo’n test, die zowat 20 euro per stuk kost, halve wonderen kunnen verrichten. Het naar de markt brengen van die toepassing neemt echter massa’s tijd en geld in beslag. Naar verluidt heeft MiDiagnostics al 70 miljoen euro opgebruikt om stapsgewijs te evolueren tot de huidige situatie. Da’s veel, al spreekt het voor zich dat zo’n bedrag in een wip is terugverdiend mocht het product vandaag beschikbaar zijn om bijvoorbeeld te testen op het coronavirus. De investeerders doen dus een gokje: alles of niets.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Beringen, Hoeselt
Beringen

Mark Decat (Essec) overleden

Na een zeer moedige strijd is ondernemer Mark Decat zopas op 52-jarige leeftijd overleden. De Managing Partner van telecomgroep Essec… Lees meer

Sector
Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.