Nieuws Limburg Uw merk registreren? Opgelet voor fraude!

Uw merk registreren? Opgelet voor fraude!

Uw merk registreren? Opgelet voor fraude!

Malafide reclameronselaars zijn een bekend fenomeen. Recent circuleert er echter een nieuw soort oplichting: bedrijven die een aanmaning krijgen om hun reeds geregistreerde merk te vernieuwen. Voka Limburg raadt bedrijven die zo’n vraag krijgen, aan om niets te ondertekenen of te betalen.

registered trademark“Deze oplichters houden in de gaten wanneer een merk vervalt, meer bepaald aan het einde van elke 10-jarige periode,” weet Johann Leten van Voka. “Vervolgens schrijven ze vele maanden voordien de merkhouder aan met een factuur om de verlengingstaksen en een vergoeding voor de diensten te betalen. Het spookbedrijf Agence de Renouvellement en Propriété Intellectuelle Inc., of afgekort ARPI, is één van de firma’s die zulke brieven verstuurt. Niets ondertekenen of betalen is de boodschap. Verder dien je best een klacht in bij de FOD Economie, bij ons en bij de politie. Deze aanpak loont, en heeft al geleid tot de veroordeling van reclameronselaars.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.