Climatrix-nieuw gebouw kopie

Vaessen vindt vruchtbare grond en verhuist

Het Limburgse familiebedrijf Climatrix van Kim Vaessen heeft zijn intrek genomen in een nieuw pand in Dilsen-Stokkem. "Het kantoorgebouw van 650 m2 en het magazijn van 1.600 m2 zorgen ervoor dat we onze goederen beter kunnen beheren en onze medewerkers opnieuw de ruimte hebben om in alle rust te werken," aldus een fiere zaakvoerder.

Kim Vaessen richtte Climatrix op in 2011, toen nog in de schoot van Rofix, het bedrijf van haar ouders. Climatrix groeide echter snel uit tot een zelfstandige entiteit, met specialisatie in milieuvriendelijke alternatieven voor verwarming- en koelingssystemen zoals vloerverwarming, klimaatwanden en klimaatplafonds.

Nu het bedrijf flink uit de kluiten is gewassen, en de ruimte bij Rofix te klein werd, ging Kim op zoek naar een eigen locatie. Die werd elders in Dilsen-Stokkem gevonden, op de plaats waar vroeger CKS van Sabine Pannemans en Lode Colson was gevestigd. Daar heeft het team maandag alle verhuisdozen uitgepakt. "Het is een mooi, verzorgd en zeer toegankelijk pand met leuke features", vertelt Kim Vaessen. "Daarnaast vonden we het belangrijk om niet te ver weg te trekken. Onze wortels liggen binnen Dilsen-Stokkem en dat wilden we graag zo houden."

De verwachtingen van alle medewerkers zijn hoog gespannen. "Als ik zie welke groei CKS op deze plaats heeft neergezet, is het blijkbaar vruchtbare grond", lacht ze. "We houden ons vast aan de takken van de bomen!"