Nieuws Limburg Vakbond vreest sluiting van Aperam Genk

Vakbond vreest sluiting van Aperam Genk

Vakbond vreest sluiting van Aperam Genk

Komt er na de sluiting van Ford Genk een volgende zware klap voor de werknemers van industriezone Genk Zuid? Volgens het ACV is die kans reëel als er niet snel wordt opgetreden tegen de dumpingprijzen die de Chinezen hanteren voor hun inox. In dat geval zijn er meer dan 1.000 jobs bedreigd in Genk. Het ACV heeft alvast aan minister van Economie Kris Peeters en zijn Vlaamse en Waalse ambtgenoten, Muyters en Marcourt, een brief gestuurd om zijn bezorgdheid te uiten.

Aperam SteelToch wil de vakbond geen paniek zaaien. “Met onze brief willen we de klacht van EUROFER, de vertegenwoordiger van de staalproducenten, kracht bijzetten,” legt Nadia Gueroui van ACV-Limburg uit. “Wij als vakbond willen dus samen mét de Europese bedrijven uit de sector strijden tegen de agressieve en oneerlijke handelspraktijken door China en Taiwan. Het scenario waarbij duizenden jobs verloren gaan, is momenteel niet aan de orde, maar kan wel werkelijkheid worden als het zo verder gaat. Vandaar dat we vragen aan de ministers om actie te ondernemen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.