Nieuws Limburg Vakbonden Ford Genk sturen eisen naar directie

Vakbonden Ford Genk sturen eisen naar directie

Vakbonden Ford Genk sturen eisen naar directie

De 3 vakbonden van de autofabriek Ford in Genk gaan een brief versturen naar de Europese en Amerikaanse directie om duidelijkheid te krijgen over de exacte datum waarop de productie van de nieuwe Mondeo zal starten. Ze willen hiermee de ongerustheid over een mogelijke sluiting van de fabriek wegnemen.

Stephen Odell.

De bonden hadden gehoopt donderdag garanties te krijgen van de Europese CEO Stephen Odell over het openblijven van de Genkse vestiging, maar kwamen van een kale kermis thuis. Een indicatie voor het voortbestaan van de fabriek zou de officiële start moeten zijn van de productie van de nieuwe Mondeo. Daarover zei de directie dat de planning is opgeschoven naar oktober 2013. Maar de bonden willen nog meer zekerheid. “In de brief die we naar de Europese en Amerikaanse bedrijfstop zullen sturen, staat dat we voor 19 september de precieze datum van de productiestart willen kennen,” zegt ACV-afgevaardigde Eddie Martens. “We eisen een duidelijk en krachtig signaal, zonder mogelijkheid tot interpretatie. Alleen dat kan de druk op onze mensen een beetje temperen.”

Een tweede eis van de bonden is dat de werken voor de ombouw van de productie, moeten starten vooraleer iedereen in december met technische werkloosheid naar huis wordt gestuurd. “Voor we 5 weken naar huis worden gestuurd, willen we met eigen ogen zien dat de verandering daadwerkelijk is ingezet. Eerst zien en dan geloven, dus.” De bonden kondigen overigens gerichte acties aan als de brief geen positief signaal oplevert.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.