Nieuws Limburg Valy en Vossen gematigd over komende solden

Valy en Vossen gematigd over komende solden

Valy en Vossen gematigd over komende solden

De Limburgse modewinkels hebben een goede verkoop van de zomercollectie achter de rug. De verkoop lag één procent hoger dan vorig seizoen. Over de aankomende koopjesperiode, die dinsdag van start gaat, zijn de verwachtingen gematigd.

Dat blijkt uit een rondvraag van Unizo-Limburg. Vier op de tien zelfstandige modewinkels realiseerden voor de afgelopen zomercollectie een betere verkoop in vergelijking met vorig jaar. Gemiddeld lag de verkoop de afgelopen maanden in Limburg één procent hoger dan vorig seizoen. Dat ligt in lijn met de nationale stijging met 1,3%.

Er zijn wel een aantal uitschieters in Limburg te noteren. De Hasseltse schoenwinkel La Bottega wist een stijging van de verkoop met 8% te noteren. Kleding Vossen deed nog beter met een meerverkoop van 10%.

Guido VossenMatige solden
De verwachtingen over de komende soldenperiode, die volgende week dinsdag begint, zijn niet hoog gespannen. “Wij verwachten niet meer te verkopen dan vorig jaar,” zegt Karine Valy van La Bottega. Kleding Vossen mikt wel op een lichte stijging. “Laten we zeggen 2 tot 3%,” aldus Guido Vossen (foto rechts).

Limburg telt momenteel zo’n 2.000 zelfstandige modewinkels. Ongeveer de helft daarvan werkt met personeel, goed voor 3.500 jobs. De sector is daarmee in totaal goed voor 5.500 directe arbeidsplaatsen in onze provincie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.