Nieuws Limburg Van 7 naar 40 miljoen omzet: het succesverhaal van Allimex en LRM

Van 7 naar 40 miljoen omzet: het succesverhaal van Allimex en LRM

Van 7 naar 40 miljoen omzet: het succesverhaal van Allimex en LRM

In 2015 kruiste het pad van investeringsmaatschappij LRM dat van Allimex. Het luidde het begin van een succesverhaal in. Algemeen directeur van LRM Tom Vanham en zaakvoerder van Allimex Stein Saelen blikken nu samen terug én kijken vooruit, want de toekomst, die heeft nog heel wat in petto.

Kapitaal als hefboom

“We waren meteen gecharmeerd door het onderscheidend vermogen van Allimex”, vertelt Tom. “We bouwden dus graag mee aan hun toekomst.”

“Samen met LRM hebben we ons businessplan geanalyseerd”, gaat Stein verder. “Zo legden we onze financiële noden bloot en kon LRM ons kapitaal op maat aanbieden. Dat hebben we gebruikt als hefboom voor extra bankfinanciering die we nodig hadden om meer slagkracht te creëren.”

Indrukwekkende cijfers

Het extra kapitaal gaf meer dan zomaar een duwtje in de rug. Vijf jaar geleden telde Allimex 10 medewerkers, vandaag zijn er iets meer dan 60 enthousiaste talenten aan de slag. Tegen 2021 of 2022 wil de onderneming graag de kaap van 100 ronden. Diezelfde ambitie vertaalt zich ook in de omzet. “In 2015 boekten we 7 miljoen euro omzet, dit jaar 40 miljoen. Volgend jaar mikken we op 50 miljoen”, vertelt Stein.

Bovendien gaf LRM meer dan alleen groeikapitaal aan Allimex. “Het advies van LRM was zeker zo waardevol als het kapitaal”, gaat Stein verder. “Dat dragen we nog altijd met ons mee.” Tom bevestigt: “Dat is ook precies wat LRM wil doen: enerzijds aan de hand van groeikapitaal bedrijven kansen geven om te ondernemen, anderzijds via bruikbare tools en doordacht advies om zelf mee aan de slag te gaan.”

Blik op de toekomst

Ook voor haar volgende groeifase wil Allimex een beroep doen op de begeleiding van LRM. “We gaan ons dan focussen op internationalisering”, besluit Stein. Dat klinkt Tom als muziek in de oren. “Limburgse bedrijven zien groeien, zelfs tot in het buitenland, daar doen we het voor. We kijken dus uit naar de volgende stap van – en vooral met – Allimex.”

LRM Growth Talks

LRM versnelt, versterkt en ondersteunt al meer dan 25 jaar Limburgse privé-ondernemingen en familiebedrijven. De leningen en risicofinancieringen ruggensteunt de investeringsmaatschappij met strategisch en inhoudelijk advies. Hoe deze samenwerkingen verlopen, ontdek je tijdens de LRM Growth Talks. Bekijk het hier. Benieuwd naar de Growth Talk van Stein en Tom? Die beluister je op Spotify via deze link.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Meest gelezen in deze regio