Nieuws Limburg Van Havermaet Groenweghe bouwt voor 4 miljoen

Van Havermaet Groenweghe bouwt voor 4 miljoen

Van Havermaet Groenweghe bouwt voor 4 miljoen

De Limburgse consultant- en accountantgroep Van Havermaet Groenweghe gaat nieuwe kantoren bouwen aan het hoofdkwartier van het bedrijf in Hasselt. Daarmee is een investering gemoeid van 4 miljoen euro. Gouverneur Herman Reynders mocht de eerste boom planten voor de heraanleg van het bijhorende park.

Van Havermaet Groenweghe, dat recent nog een fusie aanging met Verschelden Walkiers & Co, is in Limburg koploper op vlak van audit, accountancy en consultancy. Het hart van het bedrijf huist al decennialang in het kasteel Ter Poorten langs de Diepenbekerweg in Hasselt. Van Havermaet Groenweghe telt in verschillende vestigingen (Hasselt, Herentals, Genk en Antwerpen) zo’n 170 medewerkers, van wie 130 in Limburg. Met Verschelden Walkiers & Co erbij, loopt dat aantal op tot 400.

De bouwwerken vallen uiteen in drie delen. Het belangrijkste onderdeel is een nieuwbouw met twee verdiepingen die via een glazen gang aansluit op het kasteel. De totale oppervlakte bedraagt 1.685 m² en zal 62 nieuwe werkplekken huisvesten. Architectenhuis van dienst is De Gregorio & Partners, dat de opdracht kreeg om een harmonie tussen de nieuwbouw en het kasteel met zijn park te bewaren.

“De nieuwbouw is nodig om onze diensten in Hasselt te centraliseren en onze gestage uitbouw te realiseren”, zegt gedelegeerd bestuurder Jan Maurissen van Van Havermaet Groenweghe. Daarnaast worden het kasteelpark heraangelegd (met extra parkeerplaatsen) en de polyvalente ruimte uitgebreid voor opleiding van personeel en klanten-ondernemers. Tegen mei volgend jaar zou de uitbreiding klaar moeten zijn.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.