Nieuws Limburg Van Havermaet in zee met Verschelden Walkiers & Co

Van Havermaet in zee met Verschelden Walkiers & Co

Van Havermaet in zee met Verschelden Walkiers & Co

Van Havermaet Groenweghe, de Limburgse koploper op vlak van audit, accountancy en consultancy, gaat samensmelten met Verschelden Walkiers & Co. De nieuwe fusiegroep zal meteen de nummer zes worden in ons land, na de “big four” en BDO. Van Havermaet heeft nog maar pas de Limburgse fusie met Groenweghe (2008) verteerd en de Nederlandse aandeelhouders uitgekocht (2011), of de groep zet al een nieuwe, strategische stap. “Er is veel beweging in onze markt”, zegt Jan Maurissen, gedelegeerd bestuurder van Van Havermaet Groenweghe. “De grote jongens Deloitte, KPMG, PwC, Ernst & Young en BDO zijn bewust de markt van de kmo’s – onze specialiteit – aan het opzoeken. Tegelijkertijd vragen onze klanten meer specialisatie, internationale oplossingen en continuïteit. Daarom is dit een strategisch zeer belangrijke stap. We zijn bewust op zoek gegaan naar een partner van vergelijkbare grootte en cultuur.”

Partner
Die partner werd gevonden in Verschelden Walkiers & Co, zelf het product van een recente fusie. Door de bundeling van krachten ontstaat nu een groep van zo’n 400 medewerkers (230 van Verschelden Walkiers, 170 van Van Havermaet Groenweghe), en een omzet van 40 miljoen euro. Tegen midden dit jaar moet de aandelenfusie, op basis van bedrijfsgrootte, afgerond zijn. Jan Maurissen wordt de voorzitter van de raad van bestuur van de fusiegroep, en Frans Verschelden de toekomstige managing partner. Samen zullen ze de integratie leiden.

Het nieuwe kantoor wordt ook de enige resterende vertegenwoordiger van Moore Stephens, het internationaal netwerk van accountants met ruim 700 kantoren in 100 landen.

Regionaal
Maar de aanpak en naamzetting blijft decentraal vanuit vier regionale zetels of clusterkantoren: Hasselt, Antwerpen, Brussel en Gent. Daarnaast blijft de groep actief via een tiental plaatselijke kantoren (waaronder Genk en Herentals). “We zullen ook veel van mekaar kunnen leren. Mooi meegenomen voor ons is dat we nu ook een beroep kunnen doen op het internationaal netwerk en het kantoor in Shanghai van Verschelden Walkiers”, zegt Maurissen. “Van de andere kant is ons dienstenpakket en commerciële aanpak voor onze partner een extra toegevoegde waarde. Onze diensten op vlak van HR (onder leiding van Geert Motmans) willen we alvast uitbouwen naar Antwerpen, Brussel en Gent.” Tot slot wordt er al stevig gelonkt naar Luik, om ook daar een kantoor te openen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.