ARC200807030140_-e1309282255549-250×300-1

Van Havermaet weer helemaal Limburgs

De Limburgse accountants- en adviesgroep Van Havermaet Groenweghe komt weer helemaal in Limburgse handen. De Limburgse vennoten hebben daarover een akkoord bereikt met de Nederlandse meerderheidsaandeelhouder Witlox van den Boomen. De Nederlandse accountancygroep Witlox van den Boomen hield sinds 1988 een grote participatie aan in het toenmalige Van Havermaet. Enkel de bedrijfsrevisoren bleven toen buiten die deal. Het was de bedoeling van stichter Omer Van Havermaet om het opvolgingsprobleem op te lossen.

Van Havermaet Groenweghe (VHG) ontstond in 2008, toen Van Havermaet de krachten bundelde met Groenweghe. Door de fusie ontstond veruit de grootste accountants- en bedrijfsadviesgroep van Limburg. Met zijn 140 medewerkers en vestigingen in Hasselt, Genk, Herentals en Antwerpen, stootte VHG ook door tot de top in Vlaanderen. Ook na de fusie met Groenweghe bleven de Nederlanders een meerderheid behouden in de groep.

Akkoord

De Limburgse vennoten van Van Havermaet Groenweghe hebben nu een akkoord bereikt met Witlox van den Boomen omtrent de terugkoop van hun aandelen in VHG. “De deal moet tegen 1 september afgerond zijn,” zegt Jan Maurissen, gedelegeerd bestuurder van Van Havermaet Groenweghe. Over de waarde van de deal zijn geen details vrijgegeven, maar het zou over verschillende miljoenen euro gaan. Van Havermaet Groenweghe wordt zo één van de grootste zelfstandige kantoren op de Belgische markt.
“We hebben onder de vleugels van de Nederlanders altijd een onafhankelijke koers mogen varen”, zegt Maurissen. “Maar het is hoe langer hoe meer een noodzaak om snel en autonoom te kunnen inspelen op de marktontwikkelingen en sneller beleidsbeslissingen te kunnen nemen. Breder advies en toegevoegde waarde zal het verschil maken in de toekomst. We hebben daar al werk van gemaakt, met HRM, vermogensarchitecten en familieadviseurs. We zullen nog verder die weg opgaan.”


Jan Maurissen, gedelegeerd bestuurder van Van Havermaet Groenweghe: “Sneller beslissingen nemen.” Foto Jeffrey GAENS