Nieuws Limburg Van Roey koopt zich in bij Beringse energiespecialist

Van Roey koopt zich in bij Beringse energiespecialist

Van Roey koopt zich in bij Beringse energiespecialist

IFTech, een bedrijf uit Beringen dat geothermische energiecentrales ontwerpt, bouwt, en onderhoudt, komt voor de helft in handen van de familiale bedrijvengroep Van Roey. Het doel van dit structurele partnership is om samen duurzame energieprojecten in de nieuwbouw en renovatiemarkt te gaan doen.

Door de toenemende vraag naar duurzame en alternatieve energie staat de telefoon bij IFTech roodgloeiend. De onderneming mist een tikkeltje slagkracht om de hoge ambities waar te maken. Daarom is het bedrijf op zoek gegaan naar een partner, die werd gevonden bij Groep Van Roey uit Rijkevorsel. Beide ondernemingen hebben in het verleden al vaak samengewerkt om klanten in zowel nieuwbouw als renovatie te voorzien van duurzame energie. “Door het partnership met Van Roey (een participatie van 50% na een kapitaalverhoging) verrijken we ons netwerk en kunnen we versneld ons groeiplan uitrollen”, zegt Raf Schildermans, operationeel verantwoordelijke bij IFTech. “We kunnen hierdoor ook vernieuwende ESCO-concepten (creatieve investeringsformules voor energiezuinige projecten) in de markt zetten.”

En ook in Rijkevorsel wordt enthousiast gereageerd op de deal: “Door deze structurele samenwerking met IFTech kunnen we nog betere antwoorden bieden op de groeiende vraag naar leefbare en duurzame gebouwen”, zegt Eddy Cox, gedelegeerd bestuurder van Groep Van Roey.

De operationele leiding van IFTech blijft in handen van Raf Schildermans, die voluit wordt gesteund door de expertise binnen de bouwgroep Van Roey.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.