Nieuws Limburg Van Vlierden bouwt Belgische daktuin van Floriade

Van Vlierden bouwt Belgische daktuin van Floriade

Van Vlierden bouwt Belgische daktuin van Floriade

Vorige week werd in Venlo de Wereld Tuinbouw Expo Floriade officieel geopend. Gedurende 6 maanden zal daar op een oppervlakte van 66 hectare alle natuurpracht uit de diverse uithoeken van de wereld te zien zijn. Ook België heeft er uiteraard een paviljoen gebouwd, en niet zomaar eentje… Het gaat om een constructie die als het ware in de grond wordt opengeplooid. Het dak werd aangelegd door groenbedrijf Van Vlierden uit Neerpelt. “Een hele eer dat we hiervoor zijn gevraagd,” vertelt zaakvoerder Patricia Vanderveken. “Iedere provincie heeft één onderdeel mogen uitvoeren, en wij mochten dus als Limburgse participant zorgen voor het dak als eyecatcher. Daarnaast hebben we ook de rest van de groenaanleg rond het paviljoen verzorgd.”

Van Vlierden is al heel lang specialist in deze daktuinen. “Inderdaad, vandaar allicht dat we voor deze opdracht gecontacteerd werden. Het moest ook allemaal heel snel gaan, want we zijn er een maand geleden pas aan kunnen starten.” Van Vlierden hoopt uiteraard dat het concept zal aanslaan bij de twee miljoen internationale bezoekers die worden verwacht. En uiteraard dat deze referentie ook commercieel haar vruchten zal afwerpen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.