Nieuws Limburg Van Vlierden groeit, ondanks mokerslag

Van Vlierden groeit, ondanks mokerslag

Van Vlierden groeit, ondanks mokerslag

Het is ruim een jaar geleden dat zaakvoerder Rob Van Vlierden van het gelijknamige groenbedrijf en zijn zoon Tom omkwamen in een ongeval. Zijn voormalige echtgenote Patricia Vanderveken is na het verwerkingsproces helemaal klaar om het roer van het bedrijf in handen te nemen. “Klanten en leveranciers moeten geen schroom meer hebben: ik ben het aanspreekpunt,” zegt ze.

20 juni 2010. Rob Van Vlierden staat aan het hoofd van het groenbedrijf Jos Van Vlierden, opgericht door zijn vader. Het bedrijf is de jongste jaren sterk gegroeid, en is met zijn 45 medewerkers uitgegroeid tot een grote naam in tuinaanleg en groendaken. Echtgenote Patricia Vanderveken zit mee in het bedrijf als tuinarchitecte en is verantwoordelijke voor de marketing. Tot het noodlot toeslaat en Rob Van Vlierden en zijn zoon Tom op de motorfiets worden aangereden door een terreinwagen en beiden om het leven komen. De familie én het bedrijf blijven onthoofd en ontredderd achter.

“Het was een verschrikkelijk moeilijke periode,” getuigt Patricia Vanderveken. “Ik was totaal gedesoriënteerd. Van de ene kant was er dat verschrikkelijk gemis, die enorme pijn die ik en zoon Stef (nu 16) moesten dragen. Van de andere kant was er het bedrijf, dat voort moest draaien. Gelukkig waren er een aantal personeelsleden die uit respect voor Rob het bedrijf recht hielden. Niet alleen het personeel moest de schok verwerken, maar ook bij klanten en leveranciers was er onzekerheid en schroom. Want wie was er nu het aanspreekpunt binnen het bedrijf?”

Na die periode van rouw, desoriëntatie en bezinning, neemt Patricia Vanderveken de bedrijfsleiding nu resoluut in handen. “De continuïteit van het familiebedrijf wordt verzekerd, we gaan voort met dezelfde gedrevenheid, service en vakmanschap.” De bedrijfsleidster heeft zich in de raad van bestuur laten omringen met André Vandeput (IMA) en Jean-Paul Teyssen (Carglass) als externe bestuurders. “Zij helpen mij bij het doorhakken van de knopen.”

Groei
Groenbedrijf Jos Van Vlierden blijft daarmee een referentie in het ontwerp, aanleg en onderhoud van tuinen, daktuinen en groengevels, zowel voor particulieren als voor bedrijven. Dit jaar halen de 45 medewerkers een omzetgroei van wellicht 5%, tot ruim 4 miljoen euro. Het orderboekje zit vol tot februari 2012. “We hebben nieuwe ontwikkelingen op punt gezet en verleggen onze actieradius volop richting Vlaams-Brabant en de Kempen,” zegt Vanderveken strijdvaardig. “We gaan er tegenaan, want de concurrentie zit niet stil.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.