Nieuws Limburg Van Werven investeert 2,5 miljoen in Lanaken

Van Werven investeert 2,5 miljoen in Lanaken

Van Werven investeert 2,5 miljoen in Lanaken

Van Werven Recycling Plastics, een bedrijf dat gebruikte, harde kunststoffen recycleert tot nieuwe basisgrondstoffen, gaat een nieuwe productielijn opstarten in Lanaken. Daarvoor wordt 2,5 miljoen euro vrijgemaakt, waardoor de capaciteit zal verdubbelen.

De centen worden gestopt in een gloednieuwe was- en maallijn, die ervoor zorgt dat het volledige recyclageproces ter plaatse uitgevoerd kan worden. Op jaarbasis wordt er in Lanaken 15 miljoen kilo herbruikbare grondstoffen geproduceerd. De ambitie is om dit productiecijfer in 2019 te verdubbelen.

Manueel
“Dit gaat niet over technologie alleen, maar over een uniek proces: een samenwerking tussen mens en techniek”, zegt Ton Van der Giessen, Managing Director bij Van Werven België. “Tussen de instroom van goederen en de laatste kwaliteitscontrole van onze materialen, wordt het gebruikte plastic manueel gesorteerd en machinaal verkleind, gescheiden en gereinigd. Zo zetten we maar liefst 95% van de inkomende kunststoffen om tot nieuwe materialen die voor 100% geschikt zijn om primaire grondstoffen te vervangen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.