Nieuws Limburg Vanackere wil meer export van onze bedrijven

Vanackere wil meer export van onze bedrijven

Vanackere wil meer export van onze bedrijven

Het zorgen voor groei is één van de hoofdbekommernissen van de nieuwe regering Di Ripo. Dat heeft minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) dinsdagmiddag gezegd tijdens een lunchmeeting voor ondernemers van VKW Limburg. Vanackere pleitte in dat verband voor een nieuw sociaal contract tussen de sociale partners en de overheid, waarbij iedereen z’n verantwoordelijkheid moet nemen. Van zijn kant wil de minister hameren op een beperking van de administratieve lasten voor ondernemers en het verhogen van de activiteitsgraad.

Minister Vanackere met VKW-voorzitter Cardinaels en directeur Stalmans.

“Een uitdaging is zeker de verdere internationalisering van onze bedrijven,” aldus Vanackere nog. “Vandaag komt maar liefst de helft van onze export van slechts 1% van onze bedrijven en exporteert maar liefst 70% van de KMO’s helemaal niet.”

Wat de automatische index betreft bleef hij echter wat op de vlakte, aangezien hij in dit dossier (nog) niet in zijn kaarten wil laten kijken. Hij pleitte er stellig voor om dit debat niet te voeren in het kader van de huidige begrotingsdiscussie, maar dat pas achteraf aan de pakken. “Eigenlijk is dat trouwens geen ‘indexdebat’, maar een debat over onze loonkost en competitiviteit,” besloot Vanackere.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.