Nieuws Limburg Vanaken na half jaar directeur af bij Veiling

Vanaken na half jaar directeur af bij Veiling

Vanaken na half jaar directeur af bij Veiling

Een half jaar na de aanstelling van Filip Vanaken als CEO van Veiling Haspengouw, scheiden de wegen met zijn werkgever. Een verschil in strategische visie, wat ook zijn voorganger naar de exit leidde, is volgens de raad van bestuur de oorzaak van het vertrek. Met Marijke Vanderstukken, tot dusver financieel directeur bij Veiling Haspengouw, is meteen een nieuwe CEO aangesteld.

filip vanakenIn september vorig jaar gingen de wegen van Veiling Haspengouw en hun CEO Renaat Kuipers uit elkaar. Kuipers had er toen 23 jaar dienst opzitten. Een verschil van mening met de raad van bestuur over de strategie die de veiling moet volgen, lag aan de basis van het vertrek. Vrijwel meteen daarna werd Filip Vanaken voorgesteld als zijn opvolger. Vanaken was destijds financieel en administratief directeur bij Veiling Haspengouw, en kende de interne keuken dus zeer goed. Bij zijn aanstelling kreeg hij de opdracht om de strategische visie van de raad van bestuur (dit zijn de coöperatieve fruittelers die lid zijn van de veiling) uit te werken tot een concreet actieplan. Dat huiswerk is nu geëvalueerd. Blijkbaar heeft ook de nieuwe directeur een zodanig afwijkende visie op de toekomst van de veiling, dat zijn positie niet langer aangewezen was. De raad van bestuur heeft dan ook donderdag beslist om “in onderling overleg” de samenwerking te beëindigen. Vanaken had net als zijn voorganger, meer dan 20 jaar dienst.

Net zoals een half jaar geleden wordt nu de financieel directeur gepromoveerd tot nieuwe CEO. Dat is Marijke Vanderstukken, die volgens de raad van bestuur over de capaciteiten beschikt die de veiling nodig heeft om het toekomstverhaal te schrijven. Vooraleer ze bij Veiling Haspengouw aan de slag ging, was Marijke Vanderstukken onder meer Managing Director van de Galva Power Group.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.