Nieuws Limburg Vanbockrijck investeert 20 miljoen in stroopfabriek

Vanbockrijck investeert 20 miljoen in stroopfabriek

Vanbockrijck investeert 20 miljoen in stroopfabriek

Ondernemer Mathieu Vanbockrijck kondigt de plannen aan om de voormalige stroopfabriek Meekers-Poncelet in Borgloon om te vormen tot een moderne woon- en zorgcampus. Het gaat om een site van 16.600 m2, waar volgens de goedgekeurde ruimtelijke plannen, een bestemming aan gegeven kan worden met onder meer erkende assistentiewoningen, een lokaal dienstencentrum, Grand Café, toeristische infrastructuur, aangepaste wooneenheden voor andersvaliden, enzovoort. De investering die vooropgesteld wordt, bedraagt minstens 20 miljoen euro.

De stroopfabriek Meekers-Poncelet (een andere locatie dan de winnaar van het tv-programma Monumentenstrijd) werd opgericht in 1883. De huidige gebouwen aan de Sittardstraat dateren uit 1937 en een grondige herbestemming dringt zich op. Hoe het project er exact zal uitzien, moet in de komende maanden in samenspraak met diverse partners worden beslist. Mathieu Vanbockrijck, Curaedis Consult en architect Toon Lindelauf zullen samen een masterplan uitwerken, waarin ook de wensen en visie van de overheidsinstanties zullen verwerkt zijn.

stroopfabriek Meekers Borgloon“Het is onze bedoeling om een mooie mix te maken van diverse functies,” zegt Mathieu Vanbockrijck. “Daarbij willen we de nadruk leggen op erkende assistentiewoningen en huisvesting voor mensen met een beperking. Deze woon- en zorgeenheden dienen geïntegreerd te worden in een omgeving die functioneel is voor alle buurtbewoners en toeristen. We denken aan horecafaciliteiten en een lokaal dienstencentrum, waar inwoners van Borgloon terecht kunnen voor onder meer opleidingen, ontspanningsactiviteiten en deelname aan het verenigingsleven.”

Het project zal een totale investering vragen van minstens 20 miljoen euro en tientallen jobs opleveren. Als timing wordt vooropgesteld dat de eerste activiteiten er eind 2016, begin 2017 van start moeten kunnen gaan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.