Vandereyt groeit opnieuw met 50 procent

Een nieuw strategisch plan dat in 2009 werd uitgetekend door het Hasseltse bouwbedrijf Vandereyt Bouw en Renovatie, werpt zijn vruchten af. Uit de zopas gepubliceerde jaarrekening blijkt een omzetgroei van 50 procent het laatste jaar, wat over een periode van 2 jaar zelfs oploopt tot 150 procent. Door de evenredige stijging van kosten bedroeg de winst afgelopen boekjaar wel maar 1 euro en 37 cent...

Miguel VandereytAan orders ontbreekt het ook voor 2013 niet, want het bedrijf dat wordt aangestuurd door Miguel Vandereyt en Nicole Cuyvers, kan een orderboekje voorleggen van zo'n 20 miljoen euro.

"De huidige, en veel van onze toekomstige projecten situeren zich dan nog vooral in de regio Hasselt," zegt Miguel Vandereyt. "Ik denk aan het toeristisch kantoor van Huis Corswarem, of aan de Research Campus Hasselt, waar we eerstdaags een nieuw parkeergebouw opleveren voor 550 voertuigen. In een straal van enkele honderden meters daar rond, hebben we ook een nieuwe studentenresidentie gebouwd voor de scholengroep Kindsheid Jesu, kwam er een nieuwe zeefdrukkerij voor Bewel, en zijn we gestart met de renovatie van 98 appartementen in de Banneux-wijk. Ook in Kuringen (basisschool) en vlak naast onze kantoren in de Zavelvennestraat (woontuin) staan er nieuwe projecten op stapel."

Vandereyt bouwt intussen ook de specialisatie in de ziekenhuiswereld verder uit. "We zijn regelmatig aan het werk voor het UZ Leuven, het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen en het Jessa Ziekenhuis in Hasselt," zegt Miguel Vandereyt nog. "Voor dit laatste realiseren we trouwens momenteel samen met ABN Cleanroomtechnology, één van de best geconcipieerde afdelingen voor centrale sterilisatie in ons land."

2013 ziet er bijgevolg veelbelovend uit voor de Hasseltse bouwonderneming, die momenteel zo'n 60 mensen tewerkstelt.